Kategorier
Festival Gästlärare Internationellt

Gitarr- och Lutafestivalen 29 juli – 4 augusti 2018!

Den 29:e juli går festivalen av stapeln och firas sedan under hela vecka 31 i kalendern på Ingesunds Folkhögskola utanför Arvika, i vackra Värmland. Gitarrister och lutenister på alla nivåer och i alla åldrar kommer att samlas för att ägna sig åt det de gillar allra bäst – att musicera och utvecklas på sitt instrument. Missa inte tillfället att träffas, utbyta erfarenheter och inspireras tillsammans med cirka hundratalet andra gitarrister och lutenister! Anmälan är öppen och nedan följer all information du behöver.

Laura Snowden och Anna Kowalska

Kursen gästas som vanligt av betydande internationellt kända gästlärare och i år har vi äran att presentera Laura Snowden som huvudlärare på gitarr och Anna Kowalska som huvudlärare på luta. Snowden är en otroligt spännande och mångsidig gitarrist och kompositör som undervisar på Yehudi Menuhin School strax utanför London (Storbritannien) och turnerar som solist, såväl som i kammarensembler och folkmusikgrupper. Lutenisten Kowalska, från The Felix Nowowiejski Music Academy i den vackra kulturstaden Bydgoszcz (Polen) är en riktig encyklopedi med sin breda repertoar som sträcker sig från tidig renässans till senbarock och romantik. Innan hon förälskade sig i tidig musik och luta studerade hon klassisk gitarr.

Läs mer om Laura Snowden och Anna Kowalska –>

Du har som festivaldeltagare möjlighet att aktivt delta på dessa två lärares master class varje dag men kan även välja att delta som publik.

Möjlighet till undervisning som passar just dig

Utöver daglig master class erbjuds undervisning med flertalet framstående svenska klassiska gitarrister och vidare i år erbjuds undervisning i musikteori/arrangering, flamencogitarr och ackompanjemang. Du kan anmäla dig till minst en enskild lektion per dag med olika lärare och anpassa mängden undervisning helt efter din önskan. All anmälan till enskilda lektioner görs på plats under de första kursdagarna och kan anpassas och ändras under veckans gång.

Läs mer om övrig undervisning på festivalen –>

Konsert varje kväll

Varje kväll under festivalen ges en konsert i den vackra konsertsalen på Ingesunds Musikhögskola, som ligger vägg i vägg med Ingesunds Folkhögskola som är festivalens epicentrum. Kursens master class-lärare har givetvis var sin kvällskonsert och resterande kvällar fylls salen med kammarmusik, solo gitarr och lutaspel. En fröjd för den musikälskande entusiasten!

Läs hela konsertprogrammet –>

Inackordering och priser

Strax utanför Arvika i Värmland ligger Ingesunds Folkhögskola och Musikhögskola, i en fantastisk miljö på en halvö mellan Kyrkviken och Glafsfjorden. Här erbjuds festivalbesökaren fina lektionssalar, matsal med utsikt över Kyrkviken och Arvika, badstränder, utmärkt konsertsal och bra inkvartering.

I festivalpriset ingår tre mål mat plus två fikapauser. Master class, enskild undervisning och alla extra aktiviteter du kan tänkas vilja engagera dig i (orkesterspel, musikteori/arrangering, etc.) ingår. Puben på kvällarna ingår ej och drivs av vår egen förening som en extra programpunkt på festivalen. Festivalpriset är lite olika beroende på ålder, tid för anmälan och andra kriterier och tillval. Var god följ länken ”Läs allt om inackordering och priser” nedan för att få all relevant information.

Läs allt om inackordering och priser –>

Många möjligheter till ensemblespel

En handledd gitarrorkester bildas och repeterar under festivalens gång med avsikt att framföra något under den sista festivalkvällen. Du kan också välja att skapa en mindre ensemble på egenhand och blir då erbjuden handledning och övningsrum. Gitarrorkestern är en återkommande och mycket populär punkt på Gitarr- och Lutafestivalen och rekommenderas varmt.

Lärare vid festivalen

Kursens alla lärare är erfarna pedagoger och skickliga musiker med olika inriktningar. Dessa lärares mål under festivalen är att ge dig nya impulser och inspiration för att du under tiden och efter festivalen ska kunna utveckla och komma vidare med ditt spel.

Läs om samtliga lärare 2018 –>

[junkie-button url=”https://sgls.nu/anmalan/” style=”orange” size=”large” type=”square” target=”_blank”] Anmäl dig till Gitarr- och Lutafestivalen! [/junkie-button]

Varmt välkommen till Gitarr- och Lutafestivaln 2018!