Styrelse

Det här är SGLS styrelse! Vi jobbar med allt från administration av Gitarr & Lutafestivalen, tidskriften Gitarr & Luta och kontakt med medlemmar och allmänheten genom hemsidan och sociala medier. Har du frågor kring ett specifikt område, vänligen kontakta person med motsvarande ansvarsområde.

Suzanne Persson, ordförande
Suzanne Persson arbetar, efter 30 år som gitarrlärare i Huddinges kulturskola, som kulturskolechef i Värmdö. Gitarrpedagogexamen från SMI, Masterexamen i luta från Aaron Copland School of Music, N.Y.
Andreas Edeskog, vice ordförande, kursansvarig
Andreas jobbar på Linköpings kulturskola. Han är också ledamot och kursansvarig på SGLS och det är honom du vänder dig till om du har frågor kring anmälan, kost och logi på Gitarr & Lutafestivalen.
Margareta Rörby, kassör
Ingrid Selnes, sekreterare
Johan Abrahamsson, ledamot, kursansvarig
Johan Abrahamsson (f 1971) är utbildad vid Musikerlinjen, musikhögskolan i Göteborg för professor Josef Holecek och Bo Haraldsson med efterföljande diplomstudier vid Alfred Cortot konservatoriet i Paris för professor Alberto Ponce. Sedan examen 1999 så arbetar Johan både som musiker och lärare. Som lärare huvudsakligen vid Kulturskolan i Trollhättan och Estetprogrammet men även vid olika sommarkurser. Johan är också utbildad gitarrlärare inom Suzukimetodik och har arbetat i Göteborgs suzukiförening.
Viktor Ritchey, ledamot, ungdomsambassadör
Viktor studerar sina sista år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samtidigt som han frilansar och undervisar i musikteori på Birkagårdens klassiska musiklinje. Förutom den klassiska gitarrepertoaren experimenterar han med andra musikgenrer och lägger i sitt arbete mycket fokus på att komponera och att arrangera musik. Han har gett ut ett flertal album med egenkomponerad musik och arbetar ständigt på ny repertoar.
Moa Nissfolk, ledamot
Moa är artist och producent som med den klassiska gitarren som utgångspunkt skapar föreställningar med musik, teater och live-teknik för att lyfta fram ett tydligt tema eller budskap. Hennes mål är att bemöta en publik som vanligtvis inte skulle gå och lyssna på klassisk gitarr.
Björn Richard, ledamot, redaktör för tidningen Gitarr & Luta
Erica Ottenblad, ledamot
Roland Hogman, suppleant, medlemsregistret
Är helt uppfylld av renässansens och barockens musik, särkilt musiken för renässans- och barockluta och barockgitarr. Har studerat luta vid Schola Cantorum Basiliensis för Eugen Dombois och Hopkinson Smith på 1980-talet. Undervisar på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm i Musikhistoria och uppförandepraxis. Har undervisat i lutaspel på SGLS sommarkurser sedan början av 1990-talet.
Hans Wallqvist, suppleant
Jobbar på Tyresö Kulturskola, utbildning från SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) på klassisk gitarr. Spelar gärna olika stilar och inspireras av bland andra: Ricardo Gallén, Yamandú Costa, David Bowie och Väsen.