Styrelse

Det här är SGLS styrelse! Vi jobbar med allt från administration av Gitarr & Lutafestivalen, tidskriften Gitarr & Luta och kontakt med medlemmar och allmänheten genom hemsidan och sociala medier. Har du frågor kring ett specifikt område, vänligen kontakta person med motsvarande ansvarsområde.

Suzanne Persson, ordförande
Suzanne har arbetat som gitarrlärare i Huddinge kulturskola, som rektor i Österåkers musikskola och som kulturskolechef i Värmdö. Hon har gitarr- och ensemblepedagogexamen från SMI och masterexamen i luta från Aaron Copland School of Music, N.Y. Som lutenist har hon turnerat i över 20 länder, spelat in flera CD och varit musikalisk ledare i fem barockoperor. Hon brinner särkilt för tidig musik av kvinnliga tonsättare.
Erica Ottenblad, vice ordförande
Ingrid Selnes, sekreterare
Hängiven hobbygitarrist. Har huvudfokus på klassisk gitarr, men sjunger också visor till eget komp. Trogen deltagare på sommarkursen/gitarr- och lutafestivalen på Ingesund, där jag ständigt utvecklar mitt musicerande, både i solospel och i ensemble tillsammans med gitarrvänner.
Dörte Müller, kassör
Andreas Edeskog, ledamot, kursansvarig
Andreas jobbar på Linköpings kulturskola. Han är också ledamot och kursansvarig på SGLS och det är honom du vänder dig till om du har frågor kring anmälan, kost och logi på Gitarr & Lutafestivalen.
Moa Nissfolk, ledamot
Moa är artist och producent som med den klassiska gitarren som utgångspunkt skapar föreställningar med musik, teater och live-teknik för att lyfta fram ett tydligt tema eller budskap. Hennes mål är att bemöta en publik som vanligtvis inte skulle gå och lyssna på klassisk gitarr.
Nicklas Lundberg, ledamot
Nicklas erhöll sin Masterexamen i klassiskt gitarrspel från Malmö Musikhögskola våren 2000, där professor Göran Söllscher och lektor Gunnar Spjuth varit huvudlärare. Han undervisar numera på Uppsala Kulturskola och har rätt lång erfarenhet både som frilansmusiker och pedagog.
J.S Bach och F Schubert är personliga favoritkompositörer inom den klassiska sfären, men han spelar även gärna elgitarr och skriver ibland egen musik i singer-songwritertraditionen. Paul Simon, Paul McCartney, Steely Dan och Joni Mitchell är stora musikaliska förebilder.
Elisabeth Jansson, redaktör
Roland Hogman, suppleant, medlemsregistret
Är helt uppfylld av renässansens och barockens musik, särkilt musiken för renässans- och barockluta och barockgitarr. Har studerat luta vid Schola Cantorum Basiliensis för Eugen Dombois och Hopkinson Smith på 1980-talet. Undervisar på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm i Musikhistoria och uppförandepraxis. Har undervisat i lutaspel på SGLS sommarkurser sedan början av 1990-talet.
Hans Wallqvist, suppleant
Jobbar på Tyresö Kulturskola, utbildning från SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) på klassisk gitarr. Spelar gärna olika stilar och inspireras av bland andra: Ricardo Gallén, Yamandú Costa, David Bowie och Väsen.