Kategorier
Festival Gästlärare

Martin Fogel – lärartillskott på Gitarr och Lutafestivalen!

Vi har fått ett välkommet tillskott på lärarsidan till årets festival. Martin Fogel välkommen till Gitarr och Lutafestivalen!

Vi har fått ett välkommet tillskott på lärarsidan till årets festival. Martin Fogel välkommen till Gitarr och Lutafestivalen!

Snart är festivalveckan här och det ser vi mycket fram emot. Just som styrelsen är i full fart med att organisera det sista inför jubileet har vi alltså detta glada besked att dela med er. Martin Fogel studerade på sin tid tillsammans med en annan av våra eminenta lärare, nämligen Johan Abrahamsson, men är numera bosatt i England där han undervisar på Junior Trinity, Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance.

Martins artistskap har uppmärksammats i såväl svensk press som utländsk. I Japanska CD Journal kallades han för ”ett svenska geni”, i brittiska Classical Music sa man att han ”utstrålar charm i all enkelhet” och i Classical Guitar Magazine bedömdes hans spel vara ”ren magi”. Som en av de främsta företrädarna för Toru Takemitsus musik fick han år 2015 ett ärofyllt medlemskap i Royal Academy of Music (ARAM) och Martin har tidigare medverkat i både japansk och europeisk TV och radio.

Han är utbildad på Royal Academy of Music och, som nämnt, på Musikhögskolan i Göteborg och har vunnit priser i ett flertal tävlingar så som Tokyo International Guitar Competition och The Takemitsu Competition i Finland. Förutom en omfattande karriär som turnerande gitarrist världen över har han varit inbjuden masterclass-lärare på framstående musikutbildningar på Estonian Academy of Music, Yonsei University (Korea), Turku University och Leeds Collage of Music. Utöver allt detta är Martin är konstnärlig ledare för Lidköping Musik Festival, som firar sina 15 år som festival.

För att höra Martin Fogel besök hans YouTube-kanal och för mer information kolla in hans hemsida.

Årets hela lärarutbud är ett sant nöje att presentera och med Martin Fogel kan det inte bli mycket bättre!

Vi i styrelsen längtar sedan länge till Ingesund och festivalveckan och med detta glada meddelande hälsa vi er alla välkomna än en gång!