Kategorier
Nordens Ljus Nyheter

11 okt: Duo Dialog

Välkommen  till SGLS Gitarrträff på Nordens Ljus kl. 18 tisdagen den 11 oktober med Duo Dialog som Svenska Gitarr- och Lutasällskapets inbjudne gäst!

Nordens Ljus ligger på Kungsholms strand 125, nästan rakt under Sankt Eriksbron. Enklast är att åka kollektivt. Bilparkering finns normalt vid S:t Eriks gymnasium på Polhemsgatan.

Entré: 100 kr – kontant eller swish.
Träffen är gratis för medlemmar i Nordens Ljus samt för de som spelar.

När gästens toner klingat ut är det Öppen Scen. Anmäl ditt bidrag till Göran Engdahl på goran_engdahl@bredband.net.

Magnus Grönlund, gitarr
Dan Larsson, klarinett

Magnus Grönlund

Magnus har gjort många uppskattade solokonserter, varit solist i Mario Castelnuovo-Tedescos Gitarrkonsert i D-dur med flera symfoniorkestrar, solist i Mario Castelnuovo-Tedescos Romancero Gitano för gitarr och kammarkör och jobbar sen lång tid tillsammans med Dan Larsson i ensemblen Duo Dialog med kammarmusik för klarinett och gitarr.
Han har också varit finalist i flera internationella gitarrtävlingar med en 2:a plats i Italien som främsta merit, samt blivit tilldelad flera stipendier, bl a Eskilstunas stora Kulturstipendium. Magnus delar sin tid mellan att vara konserterande gitarrist och att undervisa i gitarrspel vid Täby Kulturskola.
På repertoaren står musik från renässans till nutid med tonsättare som Dowland, Bach, Sor, Tárrega, Piazzolla, Walton och Martin. Den tidiga musiken spelas på en elvasträngad altgitarr konstruerad av Georg Bolin, den modernare repertoaren spelas på sexsträngade gitarrer byggda av Per Hallgren.
Magnus har gitarrpedagogisk examen från S.M.I(Högskola för musikpedagogik) efter studier för Peter Berlind Carlson och Peder Riis. Han har också deltagit i mästarkurser för professor Per-Olof Johnson, David Russel och Hubert Käppel. Andra lärare som också betytt väldigt mycket är Olle Dahl (Eskilstuna kulturskola) och Torvald Nilsson (Sundsgården Folkhögskola).

Dan Larsson

Dan Larsson har studerat studerade vid Malmö Musikhögskola, och har varit soloklarinettist vid Östgötablåsorkestern och Crusell Kvintett i nästan trettio år.
Han uppträder regelbundet som solist, både med symfoniorkestrar och körer.
Dan Larsson är också lärare i klarinett och kammarmusik vid Lunnevads folkhögskola.

Deras framträdande är också en release av deras senaste skiva.