Kategorier
Konsert Nordens Ljus Nyheter

13 sep: Mårten Falk

Välkommen  till SGLS Gitarrträff på Nordens Ljus kl. 18 tisdagen den 13 september med Mårten Falk som Svenska Gitarr- och Lutasällskapets inbjudne gäst!

Nordens Ljus ligger på Kungsholms strand 125, nästan rakt under Sankt Eriksbron. Enklast är att åka kollektivt. Bilparkering finns normalt vid S:t Eriks gymnasium på Polhemsgatan.

Entré: 100 kr – kontant eller swish.
Träffen är gratis för medlemmar i Nordens Ljus samt för de som spelar.

När gästens toner klingat ut är det Öppen Scen. Anmäl ditt bidrag till Göran Engdahl på goran_engdahl@bredband.net.

Mårten Falk has toured Sweden, Norway, Finland, Denmark, Germany, Holland, France, Belgium, Spain, Italy, Austria, England, Ukraine, Russia, Japan, Peru, Chile, Argentine, USA and Canada. Many composers have dedicated their guitar pieces to Mårten Falk and he has given more than 120 world premieres of music by composers from four continents.

Mårten Falk has performed in radio in many different countries and he has taught master classes around the world. In 2015, Swedish National Radio broadcast a series of eight hours of Mårten’s playing of music from 1507-2015 on lute, vihuela, baroque guitar, romantic guitar, Russian guitar, modern guitars and electrified guitar. Mårten Falk has released more than ten discs.

Mr Falk’s repertoire is vast and covers music from the 16th to the 21st centuries and from four continents. He performs on many different plucked instruments such as vihuela, lute, baroque guitar, Russian 7-string guitar and traditional Spanish guitar.

Falk regularly performs chamber music with a vast variety of instruments such as flute, violin, saxophone, voice, string quartet, recorder, cello, piano etc and with ensembles such as Gageego, KammarensembleN , Ma, Curious Chamber Players, Norrbotten Neo, Eric Ericssons kammarkör, Stockholms Läns blåsarsymfoniker etc.

Mårten Falk has written a series of guitar method books, the first two: Gitarrmästaren 1 and Gitarrmästaren 2 are published by Gehrmanns in Sweden.