Kategorier
Nordens Ljus Nyheter

14 sep: Mårten Falk på Nordens Ljus

Välkommen till PREMIÄREN för höstens gitarrträffar på NORDENS LJUS! På tisdag den 14 september kl. 18:00 träffas vi fysiskt för första gången på ett bra tag.

Mårten Falk är Svenska Gitarr- och Lutasällskapets inbjudna gäst. Därefter Öppen scen. Vill du själv framträda på den öppna scenen, meddela då detta med epost till goran_engdahl@bredband.net

Mårten Falk
Mårten Falk

Presentation

Mårten Falk är en svensk klassisk gitarrist. Han studerade vid Ecole Normale de Musique de Paris under Alberto Ponce.

Mårten har spelat på fyra kontinenter. Han har samarbetat med kompositörer från många länder, som Angelo Gilardino och Sven-David Sandström och har gjort över 100 världspremiärer för ny musik.

Mårten Falk har släppt tolv CD-skivor, inklusive sju soloalbum på bolaget dB Productions, inklusive ”the ecletric guitar experience”. Falk är också skicklig på att spela vihuela, barockgitarr, luta, romantisk gitarr och den ryska sjusträngade gitarren.

Hans senaste skiva släpptes den 12 februari i år:

Vägbeskrivning

Enklast är att ta Buss 4 i riktning mot Gullmarsplan och gå av vid Fleminggatan på Kungsholmen eller ta T-banan till S:t Eriksplan och sedan en promenad. Tar du bilen finns normalt parkeringsplatser vid S:t Erik Gymnasium på Polhemsgatan 35 inte långt från pråmen.