Kategorier
Nordens Ljus Nyheter

10 nov: DuoDecem på Nordens Ljus

DuoDecem: Pontus Ahlbäck, gitarr och Viktoria Hillerud, cello

Vid höstens avslutande gitarrträff på NORDENS LJUS den 10 november är DuoDecem med Pontus Ahlbäck på gitarr och Viktoria Hillerud på cello Svenska Gitarr och Lutasällskapets inbjudna gäst. Denna gång kommer träffen också genomföras fysiskt och corona-anpassat på plats vid Kungsholms strand 125 där porten som vanligt öppnas  kl 18.00. Delar av träffen kommer också att filmas och senare läggas på youtube.

Presentation av Duo Decem

Viktoria Hillerud och Pontus Ahlbäck träffades 2013 när de båda började studera på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Kort därefter startade de gitarr och cello-duon DuoDecem. Då repertoaren för konstellationen var relativt liten började de arrangera stycken själva, och har under åren byggt en stor repertoar av musik från bl.a. Spanien, Frankrike, Tyskland och Sydamerika.

Vill du själv framträda på den öppna scenen, meddela då detta med mail till goran_engdahl@bredband.net .

Vägbeskrivning

Enklast är att ta Buss 4 i riktning mot Gullmarsplan och gå av vid Fleminggatan på Kungsholmen eller ta T-banan till S:t Eriksplan och sedan en promenad. Tar du bilen finns normalt parkeringsplatser vid S:t Erik Gymnasium på Polhemsgatan 35 inte långt från pråmen.