Kategorier
Festival Gästlärare Konsert

Konsertprogram Gitarr- och Lutafestivalen 2018!

Laura Snowden

Söndag 29/7

Masterclass-lärare på gitarr 2018! Laura Snowden har på kort tid positionerat sig som en av de allra mest profilskarpa unga klassiska gitarristerna. För en tid sedan handlockades hon av legendariske Julian Bream till en konsert i Wigmore Hall i London och John Williams har bjudit in henne för att medverka i sin berömda konsertserie i The Globe Theatre. http://www.laurasnowden.co.uk/


Anna Kowalska

Måndag 30/7

Anna Kowalska studerade luta för Toyohiko Satoh, Nigel North och Joachim Held vid The Royal Conservatory i Haag, Nederländerna. Hennes repertoar sträcker sig från renässans till högbarock och dessutom musik för romantisk 1800-talsgitarr. Förutom lutspelet har hennes kärlek för musik resulterat i att hon spelar klassisk gitarr, piano och violin. Bredden i hennes musicerande har gjort att hon också har ett stort intresse att nå över gränserna i verk för barockgitarr, luta och andra historiska knäppinstrument. http://www.luteduo.com/

Anna Kowalska

Johan Löfving

Tisdag 31/7

Johan Löfving har utmärkt sig som en av den nya generationens musiker och hyllats för sitt kommunikativa musicerande och unika spelstil. Han har etablerat sig som både solist och kammarmusiker på den internationella konsertscenen och framträtt i b.la. Wigmore Hall, Kings Place och Milton Court i London, Sage Gateshead i Newcastle och Konzertsaal der Wiener Sängerknaben MuTh i Wien. Det växande intresset för tidig musik har uttryckt sig genom en mängd konserter på romantisk gitarr och teorb men också kammarmusik, främst med Flauguissimo Duo tillsammans med flöjtisten Yu-Wei Hu. http://www.johanlofving.com/

Johan Löfving

Stora Jörgen Rörby-stipendiet

Onsdag 1/8

Jörgen Rörby-stipendiet 2020


Dohyo Sol och Emelie Roos

Torsdag 2/8

Dohyo Sol spelar lutor, teorber och barockgitarr, är bosatt i Höör och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Den Haag (Holland) och Det Kongelige Danske Konservatoriet i Köpenhamn. Han frilansar som solist, kammarmusiker och orkestermusiker i diverse ensembler och operahus runtom i Sverige, Danmark,Tyskland och Polen. Dohyo är en av initiativtagarna till Höör barockfestival. Emelie Roos spelar blockflöjter och de båda musikerna träffades på Musikhögskolan i Stockholm för 15 år sedan, och har spelat tillsammans sedan dess. Denna kärlekshistoria mellan två instrument bjuder på en vandring från riddartid till renässans, barock och slutligen in i den känslosamma stilen.

Dohyo Sol och Emelie Roos

Afra Rubino

Torsdag 2/8

Afra Rubino är den svenska flamencogitarristen som är med i den spanska dokumentärfilmen Tocaoras, där en ung kommande generation kvinnliga flamencogitarrister bryter ner könsrollerna inom den traditionellt förstockade flamencon. Afra har en självklar närhet till musiken hon spelar, arrangemangen är spännande och träffar rätt i kompositionernas och de olika flamencostilarnas nerv.

Afra Rubino (Photo: Lebing Gong)

Elevafton

Fredag 3/8

Elever anmäler sig och spelar vad de jobbat på under festivalveckan.