Kategorier
Tidskrift

Nytt nummer av Gitarr och Luta! #4

Nytt nummer av Gitarr och Luta och fjärde och sista för i år!

Alla glada medlemmar i SGLS har fått ett nytt nummer av tidningen hem i brevlådan och många bibliotek och musikskolor har också fått sina exemplar.

I detta, för 2017, avrundande nummer kan läsa om en av Nordens internationella luta mästare, nämligen Jakob Lindberg, som vi hade äran att ha som masterclass-lärare på förra årets Gitarr och Lutafestival. Vi får se bilder från årets Uppsala Gitarrfestival och SGLSs närvaro där och Görgen Rörby-stipendiet annonseras ut inför 2018.

Vi får också bekanta oss med den samtida bulgariska kompositören Atana Ourkouzounov som skrivit för solo gitarr, duo, trio, kvartett, instrumentensemble och två concerti. Han studerade i Paris med namn som Dumond, Lagoya och Chassain och hans musik spelar en läggning som återfinns hos många Parisbaserade gitarrkompositörer, att dra inspiration från olika länders folkmusik i virtuos kaskad.

Snart är alla lärare och konserter spikade inför 2018 års Gitarr och Lutafestival och ni kommer att få all information inom kort!

SGLS önskar en fortsatt god decembervecka!