Kategorier
Festival Internationellt

Laura Snowden Master Class-lärare 2018

Laura Snowden blir alltså Master Class-lärare på Gitarr- och Lutafestivalen 2018 och vi gläds enormt över att hon tackat ja till detta. Snowden är en otroligt spännande och mångsidig gitarrist med stor pedagogisk erfarenhet.

2016 öppnade hon Uppsala Gitarrfestival med solokonsert och undervisade sedan under festivaldagarna. Förutom att spela solo är hon en flexibel gitarrist som inte backar för att engagera sig i både kammarmusikensembler och folkmusikgrupper. På hennes långa meritlista finner vi, utöver hennes arbete som solist och kompositör, det turnerande folkbandet Tir Eolas och duon Snowden-Sir som bland annat framför kompositioner av Snowden själv.

Laura som kompositör är ett kapitel för sig, för vilket hon fått mycket uppmärksamhet internationellt. Som förstapristagare i internationella kompositionstävlingar skriver hon just nu på musik för lysande VIDA Guitar Quartet (som Gitarr och Luta skrev om 2013 – ladda hem nummer i PDF) och Park Lane Group.

Sedan en tid tillbaka undervisar hon på Yehudi Menuhin School i England och blir flitigt anlitad för att undervisa på skolor och festivaler runt om i världen. På Lauras hemsida kan du läsa mer om de fina priser den internationella gitarrvärlden firat henne med och hitta mer information om hennes många intressanta musikprojekt.

Vi ser mycket fram emot att få gästa denna unga förmåga och vet med oss att hon är en mycket bra pedagog. Anmälan till Snowdens Master Class-kurs på Gitarr- och Lutafestivalen kommer annonseras via vår hemsida, Facebook och Instagram.

SGLS styrelse önskar alla en trevlig helg och till alla er som ska till Uppsala Gitarrfestival önskar vi god festival! Hoppas vi att vi ska ses i myllret!

[junkie-button url=”https://www.facebook.com/laurasnowdenguitar” style=”blue” size=”small” type=”round” target=”_self”] Snowden på Facebook [/junkie-button]

[junkie-button url=”http://www.laurasnowden.co.uk/” style=”grey” size=”small” type=”round” target=”_blank”] Snowdens hemsida [/junkie-button]