Kategorier
Styrelse

Georg Gulyás är SGLSs nya ordförande

Georg Gulyás studerade vid Musikhögskolan i Malmö och vid Juilliard School of Music. Han är aktuell med en ny CD med musik av Benjamin Britten.

Georg Gulyás studerade 1986–90 vid Musikhögskolan i Malmö och 1998–2000 vid Juilliard School of Music i New York. Han har solistdiplom från École Normale de Musique i Paris 1997 och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1998. Bland hans lärare kan nämnas Per-Olof Johnson, Göran Söllscher, Rolf la Fleur, Alberto Ponce och Sharon Isbin.

1987 erhöll Gulyás första pris i Karis Internationella Gitarrtävling och 1990 blev han uttagen till Rikskonserters projekt ”Lansering 90”. Han har givit konserter i Ryssland, Japan, USA och Latinamerika samt framträtt som solist med ett flertal svenska orkestrar bland annat Kungliga Filharmonikerna.

Georg är aktuell med ny CD

Georg är aktuell med en ny CD med musik av Benjamin Britten på Proprius/Naxos. Läs om den skivan och ta tillfället att köpa den på naxosdirect.se/benjamin-britten-works-for-voice-guitar.

Tidigare utgivningar på samma skivbolag inkluderar J.S. Bachs samlade verk för luta i egna transkriptioner samt två skivor med spansk och latinamerikansk musik.

(Foto: Begnt Magnusson)