Svenska Gitarr- och Lutafestivalen

1 – 7 augusti 2021

Välkommen till Svenska Gitarr- och Lutasällskapets sommarkurs 1 – 7 augusti 2021!
Det är vår förhoppning att ha samma program som på årets inställda festival.

Paul Galbraith

Festivalen/Kursen gästas varje år av betydande, internationellt kända gäster, och i år har vi nöjet att presentera Paul Galbraith.

En kurs för alla åldrar och kunskapsnivåer

Du träffar gitarrlärare på fortbildning, musikhögskolestudenter, professionella musiker och ”fritidsmusiker” i alla åldrar, från nybörjare till avancerad nivå. Kursen är ett ypperligt tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter med ca hundratalet andra gitarrister och lutenister.

Undervisning som passar just dig

Du kan boka minst en enskild lektion per dag. I kursutbudet finns undervisning i klassisk gitarr, luta, musikteori/arrangering, flamenco, sång/samba/bossa nova/jazz, improvisation, visackompanjemang och historiska danser. Dessutom kan du vara aktiv eller passiv deltagare på masterclasslektionerna som leds av Paul Galbraith, och delta i seminarier och föredrag.

Möjligheter till ensemblespel

En gitarrorkester bildas och repeterar under veckan och du kan också få handledning om du vill spela i en mindre ensemble.

Konserter

Varje kväll ges konsert med fantastiska artister.

Lärare

Lärarna är erfarna pedagoger och skickliga musiker med olika inriktningar, med mål att ge dig nya impulser och inspiration.

Ingesunds folkhögskola

Erbjuder en fantastisk miljö med fina lektionssalar, en utsökt konsertsal, fina övningsrum och bra inkvartering.

anmälan

Mer information kommer!