Kategorier
Nordens Ljus Nyheter

14 mars: Duo Olsson Sederholm

Kl. 18 tisdagen den 14 mars är Duo Olsson Sederholm Svenska Gitarr- och Lutasällskapets inbjudna gäster!

Nordens Ljus ligger på Kungsholms strand 125, nästan rakt under Sankt Eriksbron. Enklast är att åka kollektivt. Bilparkering finns normalt vid S:t Eriks gymnasium på Polhemsgatan.

Entré: 100 kr – kontant eller swish.
Träffen är gratis för medlemmar i Nordens Ljus samt för de som spelar.

När gästens toner klingat ut är det Öppen Scen.

18:00 dörren öppnar
18:30 börjar musiken

Duo Olsson Sederholm

Med olika musikbakgrunder och influenser har vi känt oss fria att tolka musiken på vårt sätt. Ambitionen är att lyfta fram rytmer, klanger och melodier som passar på två klassiska gitarrer. Därför har vi arrangerat de flesta stycken själva. Många av verken har skrivits för andra instrument, exempel violin och piano.

Mer info finns på https://gitarrduo.se/

https://open.spotify.com/artist/4ZrNhrxegIcwTbI9xM8wOA?si=CeUaESk3QoCZ6Rou70ACsw

Håkan Olsson

Håkan har spelat klassisk gitarr, främst klassisk och latinamerikansk musik, i en rad ensembler, ex Stockholms Gitarrensemble.

Han har också vid en rad inspelningar och liveframträdanden spelat elgitarr och stålsträngad gitarr i form av originalmusik, reklammusik och covers bl a i bandet Hoffman Circus. Deltagit på gitarrkurser på Visingsö och Musikakademin i Ingesund.

Magnus Sederholm

Magnus har utöver klassisk gitarr i bl a Stockholm Gitarrensemle också spelat konsertcittra i TV och teater, balalajka med Södra Bergens Balalajkor och ragtimemusik på stålsträngad gitarr.

Har gått på Stockholms musikpedagogiska Institut och deltagit på gitarrkurser på Visingsö och Musikakademin i Ingesund. Har även varit elev hos konsertgitarristen Georg Gulyas.