Kategorier
Nordens Ljus Nyheter

10 maj: Leo Sörlin

Välkommen  till SGLS Gitarrträff på Nordens Ljus kl. 18 tisdagen den 10 maj med Leo Sörlin som Svenska Gitarr- och Lutasällskapets inbjudne gäst!

Nordens Ljus ligger på Kungsholms strand 125, nästan rakt under Sankt Eriksbron. Enklast är att åka kollektivt. Bilparkering finns normalt vid S:t Eriks gymnasium på Polhemsgatan.

Entré: 100 kr – kontant eller swish.
Träffen är gratis för medlemmar i Nordens Ljus samt för de som spelar.

När gästens toner klingat ut är det Öppen Scen. Anmäl ditt bidrag till Göran Engdahl på goran_engdahl@bredband.net.

Leo Sörlin

Leo Sörlin föddes 1991 och växte upp i Luleå. Han tog sin kandidatexamen vid Musikhögskolan i Piteå för prof. Jan-Olof Eriksson, och avslutade studierna med en masterexamen vid Royal Conservatoire i Den Haag, Nederländerna, för prof. Zoran Dukić. Leo framträtt vid flera musikfestivaler och vunnit framgångar vid internationella gitarrtävlingar i såväl solo som ensemblespel, och har även uppträtt som solist för Rodrigos Fantasia para un Gentilhombre. Leo är idag bosatt i Uppsala där han undervisar på Uppsala Kulturskola och Uppsala Estetiska Gymnasium där han tagit över gitarrundervisningen efter Stefan Löfvenius.