Kategorier
Nyheter

16 nov: Georg Gulyas på Nordens Ljus

Välkommen till höstens sista gitarrträff på NORDENS LJUS tisdag den 16 november kl. 18:00 där Georg Gulyás är Svenska Gitarr- och Lutasällskapets inbjudna gäst!

Därefter Öppen scen. Vill du själv framträda på den öppna scenen, meddela då detta med epost till goran_engdahl@bredband.net

Georg Gulyás

Georg Gulyás är aktuell med en ny CD med musik av Agustín Barrios. Gulyás har tidigare gett ut musik av Benjamin Britten och J.S Bach på Proprius/Naxos samt på samma bolag två skivor med spansk och latinamerikansk musik. Georg Gulyás studerade vid The Juilliard School i New York och har solistdiplom från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och École Normale de Musique de Paris. Han har flera gånger varit solist med Kungliga Filharmonikerna och turnerat i Japan, Latinamerika, USA och Ryssland. Georg Gulyás är doktorand vid LTU där han forskar kring interpretationsprocessen och sedan 2012 universitetslektor i gitarr vid Musikhögskolan Ingesund.

Georg kommer att spela gitarrmusik av Antonio José, Manuel de Falla och Heitor Villa-Lobos.

Vägbeskrivning

Enklast är att ta buss 4 och gå av vid Fleminggatan på Kungsholmen eller ta T-banan till S:t Eriksplan och sedan en promenad. Tar du bilen finns normalt parkeringsplatser vid S:t Erik Gymnasium på Polhemsgatan 35 inte långt från pråmen.

Adress: Kungsholms strand 125, 112 33 Stockholm