Kategorier
Tidning

Nytt nummer av Gitarr & Luta! Nr 2/2017.

Nu kommer ett nytt nummer av Gitarr & Luta ut till alla bibliotek i landet, till alla våra medlemmars brevlådor och till många musikskolor och musikhögskolor i Sverige! Som alltid fullspäckat med partitur, landsomfattande konsertkalender, intervjuer och reportage.

Jubileum

I årets andra upplaga av Gitarr & Luta uppmärksammar vi så klart att det i sommar kommer att bli femtionde året i rad som vi firar den Svenska Gitarr & Lutafestivalen! Jubileumsåret innebär extra pådrag på festivalen och fin fina besök från några av landets stora namn inom både klassisk gitarr och luta. Vi längtar!

Paul Helltén

Förutom att prata om jubileet passar vi också på att porträttera den inspirerande gitarrpedagogen Paul Helltén som lärt både Jose Gonzalez och Theodor Jensen i Broder Daniel, att spela gitarr. Han belönades med stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien i fiol, för sina pedagogiska förmågor och är aktuell med en övningsbok som fokuserar på handens svagaste länkar – lillfingrarna och ringfingrarna.

Läs intervju med Paul Helltén från 2016, när han fick kungligt stipendium –>

Paul Helltén

Hur övar du?

Vi frågar även dig som läsare hur du egentligen övar? Handlar det kanske mer om hur man övar än om vad och hur länge man övar? Det finns många spännande videor om detta på YouTube och som TED-talks. Ämnet är onekligen hett!

TED-Ex: How to practice more effectively

Gitarrhemligheter

Sist avslöjas den klassisk gitarrens hemligheter. Ja visst, efter att ha läst detta kommer inget att vara dig främmande! De mysterium som jagat gitarrister om natten i decennium demaskeras för Gitarr & Lutas läsare!

Blev du också sugen på att läsa mer om allt detta? Det är jätteenkelt och jättebilligt att få Gitarr & Luta hem i brevlådan. Du blir bara medlem i SGLS så kommer tidskriften med på köpet. Den utges fyra gånger om året och du kan läsa mer om den här–>

Vill du bli medlem? Här får du reda på hur du gör–>