Kategorier
Festival Nyheter

Viktig information angående Svenska Gitarr- och Lutafestivalen 2020

På grund av Covid-19 har styrelsen för SGLS tagit beslut om att ställa in årets festival på Ingesund. Styrelsens ambition är att kunna erbjuda samma program 2021. Alla anmälningsavgifter som har betalats in kommer att betalas tillbaka.

Årsmötet
Under festivalen brukar SGLS ha årsmöte som nu måste skjutas upp till hösten. Mer information, kallelse och dagordning kommer att publiceras i tredje numret av Gitarr och Luta i september.

Jörgen Rörby–stipendiet
Årets stipendium kommer att delas ut under Svenska Gitarr- och Lutafestivalen 2021, samma vecka som lilla Jörgen-Rörby-stipendiet. Finalist/finalister kommer att meddelas enligt planering.

Om du har frågor vänligen kontakta SGLS:s ordförande Suzanne Persson ordforande@sgls.nu

Kategorier
Festival Nyheter

Förlängd anmälningstid

På grund av Covid-19 är anmälningstiden till SGLS Festival utan förhöjd kursavgift förlängd till 7 juni. Hela anmälningsavgiften återbetalas om kursen blir inställd.

Kategorier
Noter Nyheter

Liten marsch

Mikael Mannberg: Liten marsch ur Triptyk nr. 4
Kategorier
Konsert Nyheter

Konserter i mars

Info om kommande evenemang uppdateras inom kort!

Kategorier
Konsert Nyheter

10 mars: Afra Rubino på Nordens Ljus

Afra Rubino
Afra Rubino (Photo: Lebing Gong)

Afra Rubino är den svenska flamencogitarristen som är med i den spanska dokumentärfilmen Tocaoras, där en ung kommande generation kvinnliga flamencogitarrister bryter ner könsrollerna inom den traditionellt förstockade flamencon. Afra har en självklar närhet till musiken hon spelar, arrangemangen är spännande och träffar rätt i kompositionernas och de olika flamencostilarnas nerv.

Efter Afras spelning är det en kort paus och därefter Öppen scen. Vill du spela då – meddela Göran Engdahl på goran_engdahl@bredband.net

Plats: Nordens Ljus, Kungsholms strand 125
Tid: tis 10 mars kl. 18
Pris: 100 kr, gratis för medlemmar i Nordens Ljus och för de som spelar på Öppen scen