Information

Info om festivalen 2023

Svenska gitarr- och lutafestivalen är en av världens äldsta gitarr- och lutafestivaler. Festivalen anordnas av SGLS och vänder sig till gitarrister och lutenister i alla åldrar och kunskapsnivåer. Även nybörjare är välkomna. Under festivalen/kursen träffar du gitarrlärare på fortbildning, musikhögskolestudenter, professionella musiker och ”fritidsmusiker”, från nybörjare till avancerad nivå, och är ett ypperligt tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter med ca hundratalet andra gitarrister och lutenister. Årets Masterclasslärare är Emma Rush.

Som deltagare lägger du upp ditt eget schema med de lektioner och ensembler som du är intresserad av, (en genomgång av hela kursutbu- det sker första kvällen). Du har möjlighet att få minst en lektion per dag och varje kväll avslutas med en konsert. Masterclass, seminarier, work- shops och föredrag hålls också under veckan bl a i oud, ergonomi, instudering och scenisk gestaltning. Lutakursen är öppen för alla nivåer på luta, teorb och barockgitarr. Det finns möj- ligheter att delta i en ensemble och vi hoppas att du vill medverka i gitarrorkestern.

Enskild undervisning ges av Elena Cásoli, Per Skareng, Liv Skareng, Ioannis Theodoridis, Johan Löfving, Anders Vegborn, Jonatan Bougt, Nicklas Lundberg och Johan Abrahamsson.

Roland Hogman och Suzanne Persson leder kursen i luta och barockgitarr, Clas Ottelid kursen i folkmusik, Robert Robertsson kursen i visackompanjemang och Johan Dahlberg fla- menco. Gitarrorkestern leds av Hans Wallqvist och Suzanne Persson. Niklas Lundberg samt Liv och Per Skareng leder ensemble.

Kursvärd: Johan Abrahamsson

Kursledare: Suzanne Persson, Andreas Edeskog och Roland Hogman.

Kursavgift:
5 450 SEK, deltagare födda 1998 eller senare 3 950 SEK vid inkvartering i dubbelrum. För icke SGLS medlemmar tillkommer 300 SEK. Tillägg för enkelrum 900 SEK.

Priserna gäller fram till 18 juni (OBS! förlängd period), därefter tillkommer 900 SEK. Anmälan är bindande och ska tillsammans med anmälningsavgiften vara SGLS tillhanda senast söndag den 18 juni 2023. Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud. Bekräftelse på antagning till kursen kommer att meddelas senast den 20 juni 2023. För planering och schema- läggning ber vi Dig fylla i anmälan så noggrant som möjligt.

Anmälningsavgiften 800 kronor inbetalas till: SGLS ́s plusgirokonto 40 93 55-5. Resterande kursavgift betalas till samma plusgirokonto senast den 8 juli 2023.

Tag med: noter, notställ, biinstrument, ev. gitarrorkesterinstrument, fotpall/gitarrstöd, sänglinne och handduk.